top of page
bar3.jpg
bar3.jpg

Siemes NV begon als éénmanszaak in 1978 in Nerem Tongeren, met als hoofdactiviteit het plaatsen van vangrails, alsook het aanbrengen van wegmarkeringen.
 

 

In 1984 verhuisde de firma naar Beringen, wat vooral interessant was vanwege zijn centrale ligging aan diverse autosnelwegen. Vanuit Beringen was zowel Antwerpen als Brussel en Luik snel en gemakkelijk te bereiken, wat toch interessant was in verband met de onderhoudscontracten voor het herstellen van de vangrails. 
 


In 1987 werd de éénmanszaak omgevormd naar een BVBA en in 1996 volgde de omvorming naar NV. De activiteiten zijn inmiddels ook uitgebreid tot het plaatsen van geluidsschermen en brugleuningen. Tevens werd in 2003 door het bedrijf metalen en betonnen mobiele rijbaanafscheiders aangekocht en in 2005 heeft Siemes nv een eigen type metalen rijbaanafscheider succesvol laten testen in het testcentrum LIER in Lyon en verhuurd zowel in Belgie als in het buitenland.
 


De klantenkring van het bedrijf bestaat voornamelijk uit openbare besturen, maar privéwerken en werken in onderaanneming worden met evenveel belangstelling, zorg en kwaliteit uitgevoerd. 
 


In 1999 werd ook de firma SCB Steel Corp. Ben. Opgericht. Dit nevenbedrijf met als specialisatie de verkoop van alle soorten metalen en benodigdheden voor het vervaardigen van poorten en hekwerken heeft een atelier voor metaalbewerking waar ook alle onderdelen voor de vangrails, brugleuningen en rijbaanafscheiders gemaakt worden.

HISTORIEK

Siemes NV begon als éénmanszaak in 1978 in Nerem Tongeren, met als hoofdactiviteit het plaatsen van vangrails, alsook het aanbrengen van wegmarkeringen.

bottom of page